Do českých ložnic se zase vrací pružiny. V taštičkách!

Dřív se pružinové matrace vyznačovaly vrzáním a nepohodlím. Dnes je to maximum ortopedických vlastností a prodyšnost. A bez otravných zvuků! Už žádné dráty tlačící do zad ani kovové skřípání. Takové pružinové matrace si většina z nás nejspíš pamatuje z dětství, je ale čas zapomenout na staré křivdy a podívat se, co je u pružin nového.

Co způsobily taštičky

Revoluce pro pružinové matrace přišla s malými sáčky z netkané textilie. Říká se jim taštičky a skrývají vždy po jedné pružině z kovu nebo plastu. Díky této zdánlivé drobnosti už pružinové matrace nevrzají a také mají lepší ortopedické vlastnosti.

Klasické matrace totiž měly jen zhruba 200 pružin, které byly vzájemně propojené. Jakmile jste si na ně lehli, prohnula se celá matrace, pružiny začaly skřípat a bylo po klidném odpočinku. Moderní pružinové-taštičkové matrace mají pružin více, 380 až 500, a každá funguje samostatně. Když si na takovou matraci lehnete, zareagují jen ty pružiny, na které vyvíjíte tlak a to jen do potřebné míry.

Nové pružiny si zamiluje každý

Taštičkové matrace ale využijí nejen lidé trpící bolestmi zad. Díky vysoké prodyšnosti jsou skvělé i pro alergiky, jelikož se v nich nedaří roztočům a podobné havěti. Zkombinujte to s pratelným povlakem a získáte nadstandardně hygienickou matraci.

Díky těmto vlastnostem se taštičkové matrace hodí nejen na pevné rošty, ale i na pevné desky. Nestane se totiž, že by matrace “nedýchala”.

Přesvědčte se sami

Češi si pokroku ve vývoji pružinových matrací všimli a začali se k dávné klasice vracet. Odstraněním problémů totiž naplno vynikly jejich kladné vlastnosti a pružinové matrace tak jsou nyní atraktivní i pro své dávné odpůrce.

Podívejte se na naši kompletní nabídku a přijďte si taštičkové matrace vyzkoušet na vlastní kůži do některé z našich prodejen.